Foto: undefined
2015. gada februāra sākumā pirmizrādi piedzīvos iestudējums par gleznotāju un grafiķi Kārli Padegu (1911-1940) "Padegs un Padegs".

Latvijas mākslinieku vidū ir daudz personību, par kurām ir vērts veidot stāstus un uzvedumus. Tāpēc nodibinājums "Mūzikas un mākslas atbalsta fons" turpina izrāžu un stāstu ciklu par spilgtām personībām kultūrā un mākslā, īstenojot izrādi par 20.gs. sākuma mākslinieku un slaveno Rīgas dendiju Kārli Padegu.

Izrādes režisors ir aktieris un režisors Varis Piņkis, dramatizējuma autors Ivo Briedis. Kārļa Padega lomā – jaunais aktieris Mārtiņš Upenieks, mākslinieka iekšējā balss – Inga Tropa. Izrādes mākslinieks Māris Ruskulis.

Varis Piņkis: "Kā režisoru un radošu personu, mani saista un interesē radoša personība. Kārlis Padegs – viņa raksturs, uzskati, dzīves izpratne, laikmeta redzējums, idealizētā dekadence, drosmīgais erotisms dzīvē un kā tas viss krustojas un veido viņa mākslu.

Ir sajuta, ka viņš sevi ir izdomājis. Mēģinājis savu privāto dzīvi, savu publisko personu veidot kā mākslas objektu. Manuprāt, viņa dzīve ir mēģinājums radīt artefaktu, kuru viņš tā arī nesasniedz... "

Izrāde notiks izstāžu zālē Arsenāls un kultūras telpā 3 MĀSAS.

Nodibinājums "Mūzikas un mākslas atbalsta fons" (MMAF) dibināts 2002. gadā ar mērķi atbalstīt un veicināt Latvijas mūzikas un mākslas attīstību, progresīvus jaunrades procesus, piedalīties aktuālos kultūras dzīves notikumos, kā arī īstenot kultūras vērtību popularizēšanu, izplatīšanu un pieejamību plašai sabiedrībai.

MMAF jau ir īstenojis vairākus iestudējumus par izcilām personībām – izrādes "Benjamiņa. Kā dzīvot modernam", "Aisedora. Baskājainā dejotāja", "PAUĻUKS. Rāmji", atjaunotas izrādes "Parīze-Rīga-Parīze" par māksliniekiem Rūdolfu un Elvīru Piņņiem un "DZEJNIECE. Mirdzas Ķempes mīlestība".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!