Rīgas Kongresu namā 9.oktobrī plkst.19 ar vienīgo izrādi Latvijā uzstāsies franču muzikālais teātris "Duelis", informēja "Queen of Stage" pārstāvis Nikita Ivanovs.
Teātra šovs ir humora pilns divu pretinieku cīniņš, kurā cīņas ieroči ir Lorana Sirada čella stīgas un Pola Staiku klavieru taustiņi.

""Duelis" ir mazliet radniecīgs cirka klaunu priekšnesumam, kurā klauni "paklupina" viens otru un iesit pļauku, kas izraisa smieklus gan bērniem, gan pieaugušajiem. Bet duets iztiek bez vārdiem. To vietā ir mūzika, ar kuras palīdzību mūziķi ir spējuši izteikt jūtu un emociju gammu", stāsta Ivanovs.

Uzvedums sākas kā 19.gadsimta klasiskās mūzikas koncerts, bet jau otrā skaņdarba laikā klavieres sāk spēlēt nepareizi. Staiku turpina mierīgi spēlēt, kamēr viņa partneris satraukts un aizkaitināts pamet skatuvi un atgriežas ar instrumentu kastīti, lai labotu klavieres. Nākamā priekšnesuma laikā duetu pārtrauc mobilā telefona zvans. Pianists raida pārmetošus skatienus auditorijā un izsaka aizrādījumus, taču beigās izrādās, ka zvana Sirada telefons. Mūziķu komiskā saspēle turpinās visa koncerta laikā.

"Duelis" ar 200 izrādēm uzstājies visā Francijā un patlaban gatavojas koncertturnejai pa Vāciju, Japānu un Ķīnu.

Biļetes uz šovu iegādājamas "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!