Foto: Publicitātes foto
Dailes teātrī 25. un 26. aprīlī viesosies Antona Čehova vārdā nosauktais Maskavas Dailes teātris, ar Latvijas pirmizrādi režisora Konstantīna Bogomolova iestudējumam "Juveliera jubileja". Ar šo izrādi tiek svinēta izcilā Krievijas aktiera Oļega Tabakova astoņdesmitā dzimšanas diena, portālu "Delfi" informēja viesizrāžu rīkotāji "Baltijas pērle".

Oļegs Tabakovs piesaistījis šim darbam vienu no mūsdienu teātra spožākajiem izgudrotājiem un provokatoriem – Konstantīnu Bogomolovu. Režisors, kurš iestudējis tik spilgtus darbus, kā "Ideāls vīrs" un "Karamazovi", šoreiz apliecina savu talantu kā pieklusinātas, minimālistiskas pustoņu kompozīcijas autors, skrupulozas teksta vētīšanas meistars – neviena nejauša vārda vai žesta, mērķējot uz smalko matēriju cienītāju loku.

Angļu aktrises Nikolas Makolifas (Nichola McAuliffe) luga pēc būtības ir visai radikāla benefice ģeniāliem aktieriem: galvenais varonis nevij mīla intrigas un nevēršas pret plānprātīgiem mantiniekiem ar aforismu plūdiem.

""Juveliera jubileja" ir izrāde par kalpošanu, arī par kalpošanu teātrim. Par uzticību neredzamam karogam, par vārdos neizsakāmām vērtībām, par spēju piedot un mūža ritējumā arvien izjust jēgu savai dzīvei! Un, protams, par mīlestību. Sapnis veido cilvēka likteni, pavadot līdz pat nāves slieksnim. Tas iespējams vien mīlestības gaismā," raksta viesizrāžu rīkotāji.

Izrādē galvenajās lomās redzami divi izcili aktieri – Nataļja Teņakova un Oļegs Tabakovs. "Abi ar nesatricināmu, karalisku savaldību izspēlē iespaidīgu jūtu un stāvokļu amplitūdu, pārvēršot stāstu par greizsirdību un atriebību apslēpta izmisuma un eksistenciāla skaistuma vilnī, liekot ikvienam uzmanīgam skatītājam teju vai sastingt krēslā. Tāda, lūk, paradoksāla dzīves jēgas pielīdzināšana nāves jēgai," izrādi raksturo tās veidotāji.

Tā liriska, skumja un dziļa izrāde, kurā ir gan humors, gan svinīgums, gan jubilejas benefices spozme – kā pieklājas Tabakova Maskavas Dailes teātrim – uzsver "Baltijas pērles" pārstāvji.

Iestudējumā psiholoģiskā teātra tradīcijas sastopas ar aktuālo Eiropas teātra valodu un iemieso visu uzvarošu teātra mākslas spēku.

Izrādē piedalās aktieri: Oļegs Tabakovs, Nataļja Teņakova, Darja Moroza, Jevgeņijs Perevalovs, Artjoms Pančiks un Vladimirs Pančiks.

Biļetes uz izrādi nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!