Foto: LETA

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris 2. oktobrī svinēs savu 135. jubileju, izrādot mūziklu "Mana skaistā lēdija", kā arī atklājot teātra jauno logo, trešdien preses konferencē stāstīja teātra vadītāja Dana Bjorka.

Viņa stāstīja, ka pieprasījums pēc muzikālām izrādēm Rīgas Krievu teātrī ir ļoti liels, kā arī jau iepriekšējās teātra vadības izvēlētais iestudējums ar režisores Allas Sigalovas režiju un horeogrāfiju ir atbilstošs jubilejai. "Šogad jubileja mums būs krāšņa, muzikāla, ar smaidiem, pozitīvām emocijām un vērienu," sacīja Bjorka.

Tāpat svētku pasākuma apmeklētājiem teātra pirmajā stāvā būs iespēja aplūkot portretu izstādi un jauno logo.

Muzikālā izrāde sākas ar ielu puķu pārdevējas Elīzas Dūlitlas, valodnieka un fonētikas skolotāja Henrija Higinsa un pulkveža Hjū Pikeringa satikšanos, kuras rezultātā tiek panākta neparasta vienošanās: Higins apņemas pusgada laikā meiteni no pašiem zemākajiem slāņiem ievest augstākajā sabiedrībā. Pikerings piekrīt derībām un ir gatavs maksāt par Dūlitlas runas nodarbībām. Jaunā meitene ir gatava mācīties un ļoti vēlas strādāt puķu veikalā, līdz ar ko, galvenie personāži saskaras ar daudziem pārsteigumiem un pārbaudījumiem.

Izmantojot par pamatu Bernarda Šova lugu "Pigmalions", libreta autors Alans Džejs Lerners un komponists Frederiks Lou ir pastāstījuši pārsteidzoši labsirdīgu, brīžiem ļoti smieklīgu, reizēm maigu un aizkustinošu stāstu par mīlestību, kaislību un angļu valodu, teikts iestudējuma aprakstā.

Izrādē piedalīsies aktieri Natālija Živeca, Aleksandrs Ivaškevičs (Igaunijas Krievu teātris), Jevgenijs Korņevs, Aleksejs Korgins, Veronika Plotņikova, Tatjana Lukašenkova, Jeļena Sigova, Olga Nikuļina, Marats Efendijevs, Jelizaveta Jevstigņejeva ("Brīvo aktieru sabiedrība"), Maksims Busels, Vitālijs Jakovļevs, Vadims Grossmans, Anatolijs Fečins, Jana Herbsta, Adriana Tatjana Začeste, Jevgenijs Šurs, Arturs Trukšs, Aleksandrs Poļiščuks, Jevgenijs Čerkess, kā arī profesionāli dejotāji.

Iestudējuma scenogrāfs ir Georgijs Meshišvili, gaismu mākslinieks ir Oskars Pauliņš, savukārt kostīmus veidojusi māksliniece Kristīne Pasternaka.

Kā ziņots, Rīgas Krievu teātrim jaunajā sezonā pievienojies mākslinieciskais vadītājs Sergejs Golomazovs.

Jaunajā sezonā teātris ieplānojis kopskaitā 16 pirmizrādes, no kurām septiņas plānotas līdz decembra beigām. "Mākslinieciskā iecere teātrim šogad ir draudzēties, atvērt savas durvis un dvēseli, tādejādi paplašinot savu redzesloku. Ir teiciens "Krievu plašā dvēsele", tādēļ mums ir jābūt tiem, kas draudzējas ar citu teātru māksliniekiem, radot jaunas un trakas lietas," gaidāmo sezonu aprakstīja Bjorka.

Pēcāk pirmizrādi uz Rīgas Krievu teātra eksperimentālās skatuves oktobrī piedzīvos Edgara Niklasona izrāde bez vārdiem "Noziegums vai sods", Jakova Rafalsona monoizrāde "Rafalsonāte stīgu instrumentu pavadījumā", bet mazajā zālē būs skatāma Tatjanas Lukašenkovas monoizrāde "Huligānes grēksūdze".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!