E. Smiļģa Teātra muzejā no šā gada 15. oktobra būs aplūkojama jauna izstāde, kuras nosaukums ir “Sievišķīga tikšanās Smiļģa mājā”.
Kā pastāstīja muzeja pārstāvji, izstādes koncepcijas pamatā ievērojamu latviešu aktrišu (D.Akmentiņas, A.Klints, B.Skujenieces, L.Freimanes, J.Bunčukas u. c.) vienreizēja “satikšanās” E.Smiļģa Teātra muzejā.

Izstādes telpa ir sievišķīgi iekārtots dzīvoklis, kurā muzejiskie priekšmeti eksponēti grupās, kas rada viesistabas, rotaļistabas, kabineta un buduāra atmosfēru. Izstādes idejiskais laiks: pēcpusdiena. Izstādes noskaņa: pasteļtoņi.

Rakstniecības, teātra un mūzikas muzeja krājumā glabājas daudz materiālu par teātra vēsturi un attīstību no tā pirmsākumiem līdz pat mūsdienām. Muzejs, veidojot dažādas tematiskas izstādes, lielu daļu unikālo krājuma vērtību dara pieejamas sabiedrībai, taču vēl lielāka daļa neparastu, interesantu priekšmetu paliek neiepazīta.

Izstāde piedāvā unikālu iespēju padarīt pieejamu to muzeja krājuma daļu (piemiņas lietas), kas netiek tik bieži eksponēta, jo tā satur ne tik daudz faktoloģisku, cik emocionālu informāciju, kas, savukārt, atraktīvā formā no neparasta skatupunkta ļauj padziļināti iepazīt ievērojamu latviešu aktrišu personības būtisku šķautni – sievišķo pasauli.

Izstādes autores ir E.Smiļģa Teātra muzeja vecākā speciāliste Dora Pauzere, RTMM Teātra un kino vēstures krājuma glabātāja Jana Hartmane un māksliniece Ligita Linmeijere.

Izstāde būs atvērta līdz 2004. gada 31.decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!