Foto: Jānis Deinats
Spekulanti portālā "ss.lv" ķērušies pie biļešu piedāvāšanas uz Jaunā Rīgas teātra izrādi "Brodskis/Barišņikovs" par simtiem eiro.

Lai gan dārgākās biļetes uz izrādi maksāja 90 eiro, portālā tiek piedāvātas biļetes par 100, 150 un 200 eiro. Kāds sludinājuma ievietotājs piedāvā biļetes labās vietās, norādot, ka vienas biļetes minimālā cena ir 250 eiro.

JRT biļetes uz izrādi pārdeva par dažādām cenām, sākot no 15 eiro par vietām pēdējās rindās. Skatītāji varēja izvēlēties arī vietas par 20, 30, 40 un 50 eiro.

Biļetes uz visām piecām režisora Alvja Hermaņa izrādēm, kurās kurās piedalās aktieris Mihails Barišņikovs, tika izpirktas aptuveni desmit minūšu laikā. Izrādes norisināsies piecus vakarus, sākot no 20. maija līdz 24. maijam.

Izrādi Hermanis iestudējis sadarbībā ar Barišņikovu. Izrādes scenogrāfe ir Kristīne Jurjāne, bet gaismu mākslinieks - Gļebs Fiļštinskis.

Nobela prēmijas laureātu dzejnieku Brodski un Barišņikovu saistīja cieša draudzība, kas ilga 22 gadus līdz Brodska nāvei 1996. gadā. Izrādē abi atkal satiekas uz skatuves. Hermanis un Barišņikovs aizved skatītājus iedomātā pasaulē, ļaujot līdzpārdzīvot Brodska sarežģīto, lirisko un iedarbīgo vārdu spēli. Dzejai skanot dzejnieka dzimtajā valodā, iestudējums ar tekstu un kustību atklāj dzejnieka pasauli.

Hermaņa iestudējums savu pirmizrādi piedzīvoja pagājušā gada 15. oktobrī. Izrāde izpelnījās lielu publikas interesi, un biļetes uz visām izrādēm rudenī tika izpirktas. Arī tad sludinājumu portālā "ss.lv" norisinājās biļešu pārdošana un pirkšana uz izrādēm. JRT uz to atbildēja, ka biļešu tālākpārdošana un izmantošana komerciālos nolūkos ir aizliegta, kā arī brīdināja, ka biļešu iegāde ir droša tikai JRT kasē un biļešu interneta veikalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!