Foto: Elza Radziņa iestudējumā "Mūslaiku Mēdeja". 1989. gads. No Teātra muzeja krājuma
Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā 10. februārī, tieši aktrises Elzas Radziņas 100. jubilejā, atklās viņai veltītu izstādi, portālu "Delfi" informē muzeja pārstāvji.

Izstādes apmeklētāji varēs kavēties vai no jauna iepazīt Elzas Radziņas izcilākās lomas, to vidū Elīna, Filumena Marturano, karaliene Ģertrūde un Stella Kempbela, Angustiasa, Marija, Urraka, Antonija, Manne, Elba, donja Elvīra, Klitaimnestra, Marta Mudīgā, Žorža Sanda, Muškātne, Auguste Biezais, Marija Soderīni, Orbanne, Fedra, Tomuļu māte, Laima, Lavīze, Elinora, Horsta madāma, Vešeriene, Mēdeja, Zuzanna, Driāna Vrīlande. Tāpat izstādē būs aplūkojamas fotogrāfijas, tērpi, priekšmeti, kas ne tikai atgādinās Elzas Radziņas daudzpusīgo aktrises talantu, bet ļaus arī tiem, kuri viņu šajās lomās nav redzējuši, sajust neatkārtojamo teatrālās dzīves un spēles atmosfēru, ko var radīt tikai izcils talants.

"Nepārspējama un neatkārtojama, vienkārša un karaliska, enerģiska un sievišķīga, spilgta un krāsaini mirdzoša, noslēpumaina un tieši atklāta! Tāda bija un ir Elza Radziņa, kurai 10. februārī – 100! Neticami, ka viņas personība, aktieriskais talants un tā viskontrastainākās izpausmes jau ir vēsture! Teātrī, televīzijā, koncertos, filmās – visur Elza Radziņa mirdzēja un sajūsmināja skatītājus," raksta izstādes veidotāji.

Izstādes atklāšanā piedalīsies Nacionālā teātra aktieri, kuri kopā ar skatītājiem, atceroties un godinot, svinēs izcilās aktrises dzimšanas dienu.

Izstāde tapusi sadarbībā ar Latvijas Nacionālo teātri, Rakstniecības un mūzikas muzeju, bet ilggadējā Nacionālā teātra vēstures pētniece Margita Mantiņa un scenogrāfs Ivars Noviks sarūpējuši dāvanu aktrises dzimšanas dienā.

Izstāde būs apskatāma līdz 2017. gada 2. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!