Foto: Publicitātes attēli
Šā gada 20. septembrī plkst. 19.00 Eduarda Smiļģa Teātra muzejā (E. Smiļģa ielā 37/39) notiks laikmetīgās dejas izrāde "Ananda".

Laikmetīgās dejas kompānijas "Ārā" horeogrāfe un dejotāja Eva Kronberga piedāvā izrādi par ikdienas neredzamo pusi, kas rodas saskarsmē citam ar citu un pašam ar sevi. Tā ir enerģiski uzlādēta un piesātināta pasaule, vienmēr mainīga un vienmēr kustībā. "Ananda" ir sešu dejotāju rituāls caur fizisku spēku, emocionālu draudzību un dzīvniecisku iekāri. Katram no viņiem ir savas vēlmes un pārdzīvojumi, savi līdzi nākošie grēki, neapslēptās bailes, neizsīkstošā laime, īstas asaras, pārejošas sāpes un cilvēciskas kaislības.

Eva Kronberga ir talantīga un daudzsološa jaunā horeogrāfe, Latvijas Kultūras akadēmijas Laikmetīgās dejas horeogrāfijas bakalaura programmas absolvente. Paralēli mācībām Eva aktīvi piedalījusies daudzās dejas izrādēs un performancēs, sadarbojoties gan ar Latvijas, gan ārzemju horeogrāfiem, kā arī pieredzi guvusi dažādās starptautiskās meistarklasēs, festivālos un dejas nometnēs.

Eva Kronberga kopā ar vēl 12 māksliniekiem (Agate Bankava, Modris Opelts, Jānis Putniņš, Rūdolfs Gediņš, Rūta Pūce, Anna Novikova, Ivars Broničs, Anne-Birte Norda, Sandra Lapiņa, Anastasija Lonšakova, Taisija Frolova un Olga Žitluhina) darbojas laikmetīgās dejas kompānijā "Ārā". Dalībniekus vieno kopīga telpa, nodarbību un mēģinājumu grafiks un vēlme veidot un attīstīt laikmetīgās dejas tradīcijas Latvijā. Kompānijas mērķis ir veicināt laikmetīgās dejas kā neatkarīga mākslas žanra attīstību, stiprinot laikmetīgās dejas būtību – kustību kā autonomu valodu, kurā runā cilvēka ķermenis.

Izrādē dejo: Agate Bankava, Alise Putniņa, Modris Opelts, Rūdolfs Gediņš, Ğirts Bisenieks, Jānis Putniņš. Gaismu mākslinieks: Ivars Tilčiks Grafiskais dizains: Kristaps Koļcs. Tērpu māksliniece: Anete Agate Krišjānova. Stiliste: Laima Jurča

Biļetes iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā, kā arī uz vietas pirms izrādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!