Foto: DELFI

Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā, ciklā "Sarunas Smiļģa kabinetā" 19. janvārī plkst. 18.00 viesosies režisors Elmārs Seņkovs, lai pusotras stundas garumā sarunātos ar teātra mākslas cienītājiem, portālu "Delfi" informē muzeja pārstāvji.

Seņkova iestudējumi vienmēr ir raisījuši gan skatītāju interesi, gan atzinīgus vērtējumus. Nacionālā teātra "Ezeriņš, "Antigone", "Zēns", "Meža pīle" un tikko iestudētā Antona Čehova komēdija "Kaija" – pārliecinošs režisora individuālā mākslinieciskā rokraksta apliecinājums. Tāpat labas atsauksmes un augstu kritiķu novērtējumu ieguvušās izrādes "Raudupiete" Valmieras teātrī, "Indrāni" Rīgas Krievu teātrī un citas.

Elmāra Seņkova iestudētās izrādes "Antigone" un "Ezeriņš" saņēmušas "Spēlmaņu nakts" Gada labākās izrādes titulu 2014./2015. gada sezonā un 2013./2014. gada sezonā, bet "Raudupiete" par labāko latviešu dramaturģijas iestudējumu 2012./2013. gada sezonā. Par iestudējumu "Ezeriņš" Seņkovs saņēmis balvu arī kā labākais režisors.

Sarunu vadīs muzeja vadītājs, profesors Jānis Siliņš.

Ciklā "Sarunas Smiļģa kabinetā" muzejs aicina uz tikšanos spilgtām Latvijas teātra personībām, kuras savā mākslinieciskajā darbībā vistiešākā veidā pierāda Eduarda Smiļģa proponēto klasisko trīsvienību – skaidrība, vienkāršība, kaislība.

Sarunu dalībnieki brīvi, nepiespiestā atmosfērā stāstīs par sava radošā darba dažādiem aspektiem, ļaujot tuvāk iepazīt aktieru vai režisoru profesiju. Savukārt ikvienam apmeklētājam ir iespēja ne tikai klausīties stāstījumu, bet arī uzdod savus jautājumus un izteikt savu viedokli vai vienkārši kļūt par sarunas dalībnieku. Tuvākā pusgada laikā paredzētas tikšanās ar aktieri Artūru Skrastiņu, režisoriem Lauru Grozu-Ķiberi un Vladislavu Nastavševu un citiem māksliniekiem.

Ieejas maksa – 4 eiro, studentiem, pensionāriem lētāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!