Lai piedāvātu saviem lasītājiem plašāku informāciju un daudzveidīgāku redzējumu par kultūras dzīves aktualitātēm, DELFI uzsāk sadarbību ar Silvijas Radzobes audzēkņiem, kas šobrīd studē LU Filoloģijas fakultātes teātra specialitātes maģistratūrā.
Sadarbības rezultātā DELFI plāno piedāvāt saviem lasītājiem materiālus gan par Latvijas teātra dzīves aktualitātēm, gan par tendencēm teātra kultūrā, gan arī problēmu iztirzājumus un analīzi.

Materiāli tiks apkopoti sadaļā “Teātra apskati”. Pirmie apskati DELFI lasītājiem pieejami kopš vakadienas; tie ir Lindas Burdas viedoklis par Jaunā Rīgas teātra izrādi “Stāsts par Kasparu Hauzeru”, Kristīnes Bērziņas veidotais Romāna Viktjuka izrādes "Marija Stjuarte" apskats un Ditas Eglītes pārdomas par Dailes teātra iestudējumu "Meistars Aleksandrs". Tāpat DELFI lasītāji sadaļā “Delfi Versijas” var iepazīties ar Ingrīdas Vilkārses viedokli par nupat notikušo Spēlmaņu nakti.

“Teātra apskatu” sadaļā publicētie materiāli nebūs ziņas klasiskajā izpratnē, bet gan apskati un viedokļi, kas aicinās lasītājus uz diskusiju vai arī ļaus vieglāk pieņemt lēmumu par attiecīgās izrādes apmeklēšanu. Gan DELFI redakcija, gan arī jaunie autori – topošie teātra kritiķi saprot, ka daļai lasītāju būs līdzīgi, daļai – radikāli pretēji viedokļi, un tādēļ uzskata, ka tieši viedokļu daudzveidība un dažbrīd, iespējams, nesaudzīga domu apmaiņa būs viena no “Teātra apskatu” sadaļas galvenajām vērtībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!