Foto: Publicitātes attēls

Šā gada 8. septembrī Mūzikas namā "Daile" pirmizrādi piedzīvos jaunās horeogrāfes Lienes Gravas veidotā dejas izrāde "Tas, ko viņa neredz".

"Izrāde ir stāsts par 21. gadsimta cilvēku un viņa vienkārši sarežģīto dabu, par motivāciju un tās trūkumu. Stāsts par centību un vēlmi sevi pierādīt. Stāsts par vēlēšanos būt labākam un patikt citiem. Stāsts par mednieku un medījumu. Stāsts par pašapliecināšanos. Stāsts par vīrieti. Izrādes režisore kopā ar dramaturgu Valteru Jonātu vēlas atklāt kādu daļiņu no tās vīrieša pasaules, ko sieviete ikdienā neredz un vīrietis ne vienmēr pats sevī pamana, un caur to izstāstīt stāstu par satikšanos, spēju izveidot attiecības ar otru cilvēku un spēju vai nespēju tās saglabāt ilgstoši," raksta izrādes veidotāji.

Izrādes režisore un horeogrāfe Liene Grava ir vairākkārtēja "Spēlmaņu Nakts" nominante un balvas ieguvēja nominācijā "Gada kustību mākslinieks". Kā kustību māksliniece un horeogrāfe strādājusi pie projektiem gandrīz visos lielākajs Latvijas teātros, pēdējie spilgtākie projekti ir izrādes "Piafa", "Sarkanais, sasodītais mēness" un "Ziloņcilvēks" Liepājas teātrī, "Frankenšteins" Dailes teātrī un opera "Iemūrētie" Latvijas Nacionālajā Operā un baletā. Dejotājs un galvenās lomas atveidotājs Aldis Liepiņš sevi ir pierādījis gan vietējā, gan starptaustiskā mērogā, piedaloties vairākos dejas projektos ar Latvijas Jaunā Teātra institūtu, Latvijas Nacionālā teātra izrādēs "INSIDE" un "Cilvēks, kas smejas", kā arī Latvijas Nacionālās operas un baleta izrādē "Makbets". Dejotāja Vita Bekmane darbojas starptautiskā un vietējā mērogā gan kā horeogrāfe, gan profesionāla dejotāja, strādā kā pedagogs deju studijā "Dzirnas". Zināmākie Vitas projekti ir atsevišķu horeogrāfiju veidošana "Pasaules koru olimpiādei 2014", horeogrāfijas TV šovos "Zvaigžņu Kari" un "Koru kari 3", operetē "Klīvija", dalība izrādēs "Ozas zemes burvis", "Izredzētais" un "No zobena saule lēca". Izrādes mūzikas autori un dzīvā pavadījuma izpildītāji ir profesionāli mūziķi Rūdolfs Dankfelds, Matīss Runtulis un Toms Poišs, kuru radošā darbība ir saistīta ar tādiem māksliniekiem kā Latvijas Radio Bigbends, Daumanta Kalniņa kvintets, Aminata, Dons, Astro'n'Out, Biruta Ozoliņa, DJ Monsta, un citiem.

Režisores un horeogrāfes iecere ir izveidot dejas izrādi, kura pārvarētu daudzu cilvēku prātos esošo stereotipu, ka laikmetīgā deja vairāk koncentrējas uz formu, ne stāstu, ka tā ir pašmērķīga. Lienes Gravas iecere ir parādīt šo dejas žanru no cita, Latvijas skatītājam mazāk pierasta aspekta – liekot būtisku uzsvaru uz spraigu un sižetiski interesantu stāstu, spilgtiem tēliem un daudzšķautņainām varoņu attiecībām.

Biļetes uz izrādi iespējams iegādāties visās "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!