17.februārī Latvijas Nacionālajā operā (LNO) notiks komponista Uģa Prauliņa un horeogrāfes Regīnas Kaupužas baleta bērniem "Sniegbaltīte un septiņi rūķīši" pirmizrāde. Baleta muzikālais vadītājs un diriģents ir Andris Vecumnieks, kostīmu māksliniece - Elita Patmalniece, scenogrāfe - Eleonora Bukovska, gaismu mākslinieks – Kārlis Kaupužs. Izrādē piedalīsies Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas audzēkņi un Em.Dārziņa Mūzikas vidusskolas orķestris.
Brāļu Grimu stāts par skaisto Sniegbaltīti, kas nonāk rūķu pasaulē, iekožas noburtā ābolā un atdzīvojas no skaistā prinča skūpsta ir pasaka, ko lasījis vai redzējis animācijas un kino versijās ikviens. Sniegbaltītes piedzīvojumu baleta versija apvieno klasiskās, modernās, rokbaleta un nacionālo deju, uzsverot fantāzijas un brīnuma elementus.

Regīna Kaupuža, baleta horeogrāfe un libreta autore: "No idejas līdz notikumam aizritējuši jau pieci gadi. Doma par oriģinālbaletu Sniegbaltīte un septiņi rūķīši, kas tiktu komponēts un veidots tieši Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas audzēkņiem, dzima pirms pieciem gadiem kādā vakarā radošu ģimenes strīdu rezultātā. Sniegbaltīte un septiņi rūķīši, manuprāt, ir viena no gaišākajām, jautrākajām un vienlaikus arī romantiskākajām pasakām. Reizē klasiska un mūsdienīga. Pasaka, kas ļauj vaļu fantāzijai. Ļoti priecājos, ka baletam mūziku piekrita komponēt Uģis Prauliņš. Viņa interesantais, akadēmiskais, intelektuālais, vienlaikus vieglais un asprātīgais, ar rokelementiem piesātinātais rokraksts nosaka mūsu pasakas raksturu. Savukārt Elitas Patmalnieces nepārspējami kolorītā kostīmu krāsu palete nebeidz pārsteigt. Tieši viņi bija mani lielākie iedvesmotāji."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!