Foto: Publicitātes foto
Marta sākumā Dailes teātrī paredzētas trīs pirmizrādes. Viena no tām - Regnāra Vaivara Mazajā zālē iestudētā "Vecpuiši un vecmeitas" - jau 9. martā.

Lugas autors autors ir Hanoks Levins.

"Zingars nemīl Pukiju, bet viņi precēsies. Tā, lūk. Pukija nav pārāk glīta, bet ir iemīlējusies Zingarā līdz bezsamaņai. Viņa gribēja precēties – viņš piekrita. Viņa gatavojās – viņš neiebilda. Bet iet un to tiešām izdarīt?

Naivajām sievietēm būtu jāsaprot – viņi, vīrieši, vēlas daudz ko, bet visizmisīgāk viņi vēlas, lai tos liktu mierā. No otras puses – kāpēc jābaidās no sievas? Nav jau nekāds pasaules gals, dzīve taču ir arī pēc kāzām.

Kaut kā jau cilvēki izgrozās. Apprecas – izšķiras. Bet varbūt viss ir otrādi un Pukijai viņš nemaz nepatīk? Taču Zingaram viņa pēkšņi šausmīgi patīk! Viņš ir gatavs uz jebkuru muļķību, jebkuru kaprīzi – pat precēties ar viņu," izrādes tematiku ieskicē tās veidotāji.

Pukijas lomā būs Kristīne Nevarauska, Zingaru atveidos Artūrs Dīcis, Ilze Ķuzule-Skrastiņa būs Buļba, Dainis Gaidelis – Ūdīno, bet Juris Bartkevičs – Oistvinds.

Iestudējuma scenogrāfs ir Mārtiņš Vilkārsis, gaismu māksliniece – Māra Vaļikova. Izrādes kostīmu koncepcijas autore ir Laura Čaupale sadarbībā ar Karenu Millenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!