Foto: Publicitātes foto
Latvijas Nacionālajā teātrī 29. novembrī pirmizrādi piedzīvos Ēriha Kestnera "Trīs vīri kūrortā", ko iestudē režisors Valdis Lūriņš, galvenajās lomās Voldemārs Šoriņš, Ivars Kļavinskis un Mārtiņš Egliens, portālu "Delfi"informē Nacionālā teātra pārstāvji.


Īsi pirms pirmizrādes – 24. novembrī 60. jubileju nosvinēja jauniestudējuma varoņa miljonāra Toblera lomas atveidotājs aktieris Voldemārs Šoriņš.

"Trīs vīri kūrortā" ir izrāde tiem, kas bērnībā vai pusaudža gados lasījuši un pārlasījuši Kestnera grāmatas par Emīlu, Punktiņu un Antonu vai divām Lotiņām. Izrādās, ka godīgums savu vērtību nezaudē arī tad, kad sākusies skarbā pieaugušo dzīve. Tieši par to vēstīs šī komēdija - Fricim, iesācējam reklāmas jomā, kas uzvar konkursā un nokļūst Alpu kūrortā, veicas - viņš neparastā situācijā iepazīstas ne tikai ar savu nākamo darba devēju, bet arī nākamo sievu.

"Nacionālais teātris paralēli nopietnām lietām un eksperimentiem uz Lielās skatuves meklē arī atslodzes variantus. Un, meklējot komēdiju, man ienāca prātā: vai šajā brīdī vēlreiz nevajadzētu "pacelt" tieši Kestnera "Trīs vīrus kūrortā", kas ir ne tikai situāciju komēdija, jo Kestners sevī ietver tādu mazliet dīvainu pasauli, kas ir neparasti cilvēciska, un tieši tas šobrīd man šķiet ļoti vajadzīgs. Tas humānisms, kas ir Kestnerā, tā ārkārtīgi siltā pasaule... Viņa personāži var kašķēties, var sadusmoties, var apvainoties, taču – nekļūst ļauni. Pašā pamatā tā Kestnera kompānija ir ārkārtīgi cilvēciska! Kestnera tīrais, caurspīdīgais humānisms, viņu padara pilnīgi atšķirīgu starp visiem pasaules rakstniekiem," par dramatiskā materiāla izvēli stāsta režisors Valdis Lūriņš.

"Izrāde ir stāsts par miljonāru, un tajā pašā laikā – par cilvēka izvēles brīvību: kad tu pēkšņi vari mainīt sava likteņa sižetu, pagriezt to nezināmā virzienā," piebilst Lūriņš.

Lomās: Voldemārs Šoriņš, Ivars Kļavinskis, Mārtiņš Egliens, Zigurds Neimanis, Egils Melbārdis, Sanita Pušpure, Dita Lūriņa, Dace Bonāte, Ilze Rudolfa, Mārcis Maņjakovs, Gundars Grasbergs, Marija Bērziņa, Inga Misāne, Juris Jope, Valdis Zilveris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!