Foto: Matīss Markovskis

Valmieras Drāmas teātrī svētdien godināti 2013./2014.gada sezonas labākie mākslinieki – labākās aktrises titulu ieguva Māra Mennika un Rūta Dišlere, savukārt labāko aktieru balvu saņēma Aigars Apinis un Rihards Jakovels.

Sezonas labākie aktieri jau tradicionāli noteikti kolēģu balsojumā, izvairoties no dalījuma pirmā un otrā plāna lomās, portālu "Delfi" informēja teātra Mārketinga nodaļā.

Jakovels saņēma arī īpašo Valmieras teātra režisoru balvu par iniciatīvu, spēju iedvesmot un radīt brīnišķīgas lomas. Kā katru gadu, teātris pasniedza arī Mūža balvu, un pirmoreiz to ieguva nevis kāds no mākslinieciskā personāla, bet darbinieks, kas vairāk nekā 30 gadus pavadījis skatītājiem neredzamajā daļā - Mūža balvu par ieguldījumu teātrī saņēma ilggadējā teātra vecākā apģērbu modelētāja Zenta Tupčijenko.

Savukārt par Gada tehnisko darbinieku tika atzīts reklāmas un video mākslinieks Gatis Priednieks-Melnacis.

Skatītāju balsojumā "Skatītāju balss" šogad liela intriga līdz pat balsojuma beigām saglabājusies nominācijā "Gada izrāde", kurā, tikai par dažām balsīm apsteidzot Indras Rogas izrādi "Doktors Živago", uzvarēja Reiņa Suhanova poētiskais stāsts par brīvības meklējumiem - izrāde "Taureņi ir brīvi". Skatītāju balvu nominācijā "Gada aktrise" saņēma Mennika, savukārt par "Gada aktieri" jau otro gadu pēc kārtas skatītāji atzina Mārtiņu Meieru.

Gada izskaņu teātris svin kopā ar ļoti īpašu izrādi - veltījumu pašiem, un daudz būtiskāk par jebkādām inovācijām šajā romantiskajā vēstījumā, ir jaunā režisora Suhanova spēja saliedēt ansambli, kurš vienotā spēkā radījis fantastisku stāstu par latviešiem, akcentējot jauna cilvēka pilsonisko nostāju šajā pretrunīgajā laikā, min Valmieras teātra direktore Evita Sniedze.

Šogad skatītāju balsojumā tika reģistrēts līdz šim lielākais balsotāju skaits - 2114, piebilst teātrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!