Foto: Publicitātes foto
Dailes teātra sezonas pēdējā pirmizrāde – Kaspara Rogas dramatiskā komēdija "Skudru sprints" – notiks jaunajā Vidzemes koncertzālē "Cēsis" 7.jūnijā.

"Reiz dzīvoja divi brāļi. Kādā saulainā rītā vecākais brālis Marks Parīzes krāmu tirgū iegādājas kārtējo džeza plati. Pārdevēja piespiests, viņš komplektā nopērk arī piezīmju blociņu, uz kura rakstīts "Sapņu grāmata".

Brāļa Sida rīkotās ballītes laikā Marks ar Aleksandru – kādu no brāļa daudzajām mīļākajām – saraksta blociņā dažādas piezīmes... Jau nākamajā rītā ar Marku sāk notikt dīvainas lietas. Situāciju vēl vairāk sarežģī fakts, ka jauno piedzīvojumu virpulī Marks blociņu jau ir pazaudējis... Bet varbūt dīvainajos notikumos arī Sids nav bez vainas? Bīsties no savām vēlēšanām, jo tās var piepildīties!" par izrādi stāsta tās veidotāji.

Jauniestudējuma režisors ir Mihails Gruzdovs. Lomas atveidos Ģirts Ķesteris (Marks), Lauris Dzelzītis (Sids, Marka brālis), Kristīne Nevarauska (Aleksandra), Inita Dzelme (Sibille), Juris Bartkevičs (Gregorijs), Pēteris Gaudiņš (Jazz Trio menedžeris), Gints Grāvelis (Markuss, Aleksandras vīrs), Ērika Eglija (Izabella) un Jānis Paukštello (Lompars, nama apsaimniekotājs). Radošajā komandā strādā scenogrāfs Leonards Laganovskis, kostīmu māksliniece Ieva Kauliņa, mūzikas konsultants Juris Vaivods, horeogrāfe Inga Raudinga un gaismu mākslinieks Harijs Zālītis. Dramatizējuma autors ir Artūrs Dīcis.

Izrādē Rūdolfa Macata oriģinālmūziku spēlēs Rūdolfs Macats (taustiņinstrumenti), Artis Orubs (sitaminstrumenti) un Reinis Ozoliņš (bass).

Izrāde "Skudru sprints" ir teātra notikums, kura pirmizrāde ir īpaši pielāgota jaunajai Vidzemes koncertzālei "Cēsis". Pateicoties koncertzāles lieliskajai akustikai, džeza trio radīto mūziku būs iespējams dzirdēt bez apskaņošanas, bet aktierspēli varēs baudīt intīmā un dzīvā teātra izpildījumā. Izrāde iecerēta kā galvenais teātra mākslas žanra pasākums Vidzemes koncertzāles atklāšanas mēnesī, lai nodemonstrētu visas iespējas, ko var sniegt ēkas daudzfunkcionālā zāle.

"Darbs radies, iedvesmojoties no kino operatora Jāņa Skulmes idejas, kā rezultātā radās kinoscenārijs, kas, pateicoties Mihailam Gruzdovam un Artūram Dīcim, ir pārtapis lugā. Man ir liels gods, ka darbu uzņēmies iestudēt režisors Mihails Gruzdovs, kā arī prieks, ka pirmizrāde notiks jaunajā Vidzemes koncertzālē Cēsīs un tajā līdzās Dailes teātra aktieriem spēlēs talantīgi jaunie mūziķi - Rūdolfs Macats, Artis Orubs un Reinis Ozoliņš," stāsta Roga.

Pēc pirmizrādes Cēsīs nākamajā sezonā izrāde "Skudru sprints" tiks iekļauta Dailes teātra Mazās zāles repertuārā.

Ir iespējams iegādāties arī biļetes uz izrādes ģenerālmēģinājumu 6. jūnijā plkst. 19 Vidzemes koncertzālē "Cēsis", cena - 6 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!