Foto: Publicitātes foto
Ar Kristīnes Vītolas izrādi "Endijs V." 7. oktobrī pulksten 19.00 Visjaunākais Rīgas teātris uzsāk savu rudens sezonu. Šīs un arī turpmākās teātra izrādes notiks "One One Underground" telpās Šarlotes ielā 18a (ieeja arī no Briāna ielas 9), portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Izrāde "Endijs V." tapusi šī gada vasarā MVT Vasaras mājas izstāžu un pasākumu cikla "Andris Grinbergs. Ārup" ietvaros, atsaucoties uz režisores Kristīnes Vītolas 2014. gada izrādi "Endij Vorhol, tas Tu?". Izrāde "Endijs V." tika izrādīta MVT Vasaras mājas pagalmā – bijušajā skaņu plašu fabrikas ''Melodija'' vietā, 20. jūlijā. Šobrīd brīvdabas izrāde ir pārveidota un pielāgota telpai un atklās VRT izrāžu un pasākumu rudens ciklu.

Izrāde "Endijs V." ir veidota no ainām, kuras atrastas, iedvesmojoties no Endija Vorhola laika un personības, 20.gs. mākslas notikumiem un mūsdienu laimetīgās mākslas kopumā. Katru reizi, mainot savu spēles vietu, izrāde "Endijs V. " mainās un transformējas, pielāgojoties un iedvesmojoties no atrašanās vietas un tās atmosfēras. Tā ir veidota kompozīcijas vārdā, biogrāfiskas ziņas un iespaidus atstājot tikai kā iemeslu.

Izrādes "Endijs V." centrā ir filosofiskā tukšuma jautājums. Vorhols ļoti asprātīgi un pārsteidzoši vienkārši pa postmoderniem un laikmetīgiem ceļiem nonāk, piemēram, lielveikalā un piedāvā cilvēkiem pastāvēt un paskatīties uz tik ļoti dažādajām un arī tik ļoti atkārtojumā vienādajām precēm.

Režija: Kristīne Vītola. Lomās: Andy Strods, Jana Čivžele, Dēzija Kalniņa, Iveta Pole, Late Triangle, Labais Dāma, Andrejs Gradinārovs, Abdul Sattar Edhi.

Biļetes nopērkamas internetā vai pie ieejas pirms izrādes.

Mākslinieks Gints Gabrāns, turpinot paplašināt realitāti, ir holoportējis Visjaunāko Rīgas teātri. Teātra aktieru ieskenētos tēlus katram ir iespēja apskatīt savās viedierīcēs ar mākslinieka izveidotās SAN.app aplikācijas starpniecību pie teātra izrāžu norises vietas, kluba "One One" Šarlotes ielā 18 a un Briāna ielā 9.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!