Foto: Publicitātes foto

Jubilejas festivālā "Zelta Maska Latvijā" 15. oktobrī pulksten 19 Dailes teātrī un 17. oktobrī pulksten 18 teātra namā "Jūras vārti" Ventspilī notiks Maskavas teātra "P.N. Fomenko meistardarbnīca" izrāde "Vilki un avis".

Kā portālu "Delfi" informē festivāla pārstāvji, uz jautājumu, kur slēpjas šīs neparastās izrādes ilgā un laimīgā mūža noslēpums, Poļina Kutepova un Gaļina Tjuņina, iepriekš nesarunājot, atbildēja: "Tas ir liktenis. Pateicoties liktenim, Pjotra Naumoviča Fomenko kursā savācās ideāli aktieri Ostrovska komēdijai "Vilki un avis".

Liktenis viņiem atnesa dāvanu, ļaujot pēc mācībām palikt kopā un parādīt savu darbu visai pasaulei. Liktenis nespēja pasargāt no zaudējuma - teātris vienmēr sēros pēc sava izcilā skolotāja un arī pēc pašā dzīves plaukumā aizgājušā Jurija Stepanova (kas izrādē "Vilki un avis" tēloja Liņajevu). Taču izrādes "Vilki un avis" dzīvības spēka rezerves nav izsīkušas. Uzvedumā vēl joprojām dzirkstī humors, bet izsmalcinātās mizanscēnas un pilnīgi dabiskais izpildījums izraisa sajūsmu. Tas ir īsts komēdijas žanra šedevrs."

Iestudējums: Pjotrs Fomenko. Mākslinieki: Gaļina Tjuņina, Poļina Kutepova, Madlēna Džabrailova, Karens Badalovs, Kirils Pirogovs, Rustems Juskajevs, Gaļina Kaškovska, Aleksejs Kolubkovs, Tagirs Rahimovs, Andrejs Kazakovs, Oļegs Ļubimovs, Fjodors Mališevs.

Izrādē "Vilki un avis" nav sastopams nekas, kas kļuvis par šablonu. Šim Ostrovskim nav vajadzīga pielīmēta bārda, ne arī džinsas. Sašķeltais teatrālais priekšstats par drūmu karaļvalsti un krievu sadzīves garīgumu ir atstumts un aizmirsts, bet nevienam nav ienākusi prātā sacerēt Glafirai un Luņajevam pantiņus vai Apolonu Murzavecki padarīt par klaunu.

"Apbrīnojama mākslinieciskā neatkarība un tīrība. Atmosfēras, personāža skaidrības, valodas un garīgo vēsmu tīrība. Rodas iespaids, ka Ostrovska teksts nav viss iemācīts, bet aktieri sākuši runāt tieši viņa valodā," par izrādi vēsta festivāla rīkotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!