Foto: LETA
Otrdien 11 Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu stacijās pārspēts maksimālās 17.marta gaisa temperatūras rekords, informēja LVĢMC.

Augstākā gaisa temperatūra - plus 14,1 grāds - šodien reģistrēta Skultē, līdz plus 13,2 grādiem gaisa temperatūra pakāpusies tādās jūras piekrastes pilsētās kā Ventspils un Liepāja, kā arī līdz 13,7 grādiem - Pāvilostā, bet līdz plus 13,8 grādiem - Ainažos.

Vairāki gaisa temperatūras rekordi šodien reģistrēti Vidzemes un Latgales pilsētās. Līdz plus 12,8 grādiem temperatūra pakāpusies Rēzeknē, plus 12,7 grādi reģistrēti Gulbenē, līdz plus 12,6 grādiem gaiss šodien iesilis Priekuļos un Rūjienā, bet plus 12,3 grādi reģistrēti Zosēnos.

Maksimālās gaisa temperatūras rekords šodien pārspēts arī Alūksnē, kur gaiss pa dienu iesilis līdz plus 11,9 grādiem.

Latvijas absolūtais siltuma rekords gan nav pārsniegts. Līdzšinējais rekords fiksēts 1990.gadā Daugavpilī, kad šajā dienā gaiss bija iesilis līdz plus 16,6 grādiem.

Kā ziņots, saskaņā ar meteorologu prognozēm otrdiena varētu būt šīs nedēļas siltākā diena, pēc tam pakāpeniski kļūs atkal vēsāks, informēja LVĢMC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!