Foto: DELFI

Pašreizējā sinoptiskā situācija, visticamāk, saglabāsies arī augustā - ar nelieliem pārtraukumiem Eiropas ziemeļu, centrālajā un austrumu daļā turpināsies karstums, prognozē kompānija "Weather Services International" (WSI).

Pēc negaidīta aukstuma viļņa jūnijā sinoptiskā situācija ir atgriezusies iepriekš prognozētajā stāvoklī, kad Eiropas ziemeļos atmosfēras spiediens ir augstāks nekā parasti, savukārt dienvidos - zemāks, skaidro WSI meteorologi.

Sagaidāms, ka anomāls karstums Eiropas ziemeļaustrumu daļā būs arī augustā, savukārt Dienvideiropā gaisa temperatūra gaidāma nedaudz zemāka par augusta normu. Iespējams, ka Eiropas ziemeļrietumu daļā sāks dominēt cikloni, kas atnesīs lietaināku un vēsāku laiku.

Parādījušās arī pirmās pazīmes par iespējamu aukstu ziemu Eiropā, ko varētu izraisīt anticiklons Ziemeļatlantijā, kas bloķētu ciklonus, bremzējot silto un mitro gaisa plūsmu no rietumiem un ļaujot ienākt aukstumam no Arktikas. Tomēr šīs prognozes ticamība pagaidām ir ļoti zema, uzsver meteorologi.

Pašreizējā "Global Forecast System" prognoze liecina, ka 31.jūlijā un 1.augustā Latviju no rietumiem sasniegs atmosfēras fronte, kas atnesīs nedaudz vēsāku laiku un plašākas pērkona lietusgāzes, tomēr jau 3.augustā gaisa temperatūra varētu pakāpties līdz +34 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!