Foto: Shutterstock
Tuvākajā nedēļā Latvijā saulainākas un siltākas dienas mīsies ar lietainākām un vēsākām, joprojām arī gaidāmas salnas, prognozē "Global Forecast System".

Sestdien, 23.maijā, gaidāma pārsvarā skaidra un dzestra nakts, dažviet salna un migla, bet dienā saradīsies mākoņi un, sākot no valsts ziemeļrietumiem, daudzviet uzlīs. Pūšot mērenam dienvidrietumu vējam, maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +11 grādiem Kurzemes rietumkrastā līdz +18..+19 grādiem valsts vidienē un austrumu novados.

Svētdien būs lielākoties saulains laiks, bez nokrišņiem, pūtīs lēns līdz mērens rietumu vējš. Gaisa temperatūra naktī daudzviet Kurzemē un Vidzemē noslīdēs līdz +1..+3 grādiem, izraisot salnu; dienā gaiss iesils līdz +16..+19 grādiem, pretvēja piekrastē – līdz +12..+14 grādiem.

Arī pirmdien gaidāms saulains laiks, gaisa temperatūra dienā pakāpsies trīs grādus augstāk nekā svētdien, lai gan naktī dažviet iespējama neliela salna.

Saskaņā ar pašreizējo prognozi otrdien Latviju sasniegs kārtējā atmosfēras fronte, iespējams pat stiprs lietus, un aiz tās no jauna ieplūdīs nedaudz vēsākas gaisa masas.

Saules ultravioletā radiācija tuvākajās dienās saglabāsies vidēji augsta. Cilvēki ar jutīgu ādu, ja netiek ievērota nekāda piesardzība, dienas vidū saulē var apdegt 20 minūšu laikā. Uzturoties saulē, vēlams nēsāt galvassegu, saulesbrilles un aizsargājošu apģērbu vai lietot aizsargkrēmu. Laikā no plkst.11 līdz plkst.16 nav ieteicams ilgstoši uzturēties tiešos saules staros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!