Foto: Shutterstock
Aizvadītajā naktī astoņās meteoroloģisko novērojumu stacijās pārspēts 20.augusta minimālās gaisa temperatūras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Daugavpils lidostā, kur sešos rītā termometrs rādīja +1,6 grādus. Aukstuma rekords pārspēts gan šeit, gan Rēzeknē, Alūksnē, Jēkabpilī, Skrīveros, Bauskā, Jelgavā un Mērsragā.

Valsts lielākajā daļā minimālā gaisa temperatūra naktī un no rīta bija +2..+6 grādi, dažviet Vidzemes rietumos un Kurzemē nekļuva vēsāks par +7..+10 grādiem.

Gaisa temperatūra Rīgā ceturtdienas saullēktā bija no +5 grādiem vietām pilsētas pievārtē līdz +11 grādiem centrā. Lieli temperatūras kontrasti reģistrēti arī Ventspilī, kur lidostā termometrs rādīja +4 grādus, ostā bija +10 grādu, savukārt Ventspils novada Vičakos gaiss atdzisa līdz +3 grādiem.

Salna zāles virskārtā reģistrēta vietām visos reģionos, arī Pierīgā.

Jau ziņots, ka naktī uz trešdienu Vidzemi un Latgali skāra salna līdz -4 grādiem, četrās novērojumu stacijās tika pārspēts 19.augusta aukstuma rekords.

Turpmāk gan naktīs, gan dienās gaisa temperatūra nedaudz paaugstināsies, nākamās nedēļas sākumā sasniedzot pat +28 grādus, prognozē sinoptiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!