Foto: LETA
Brīvdienās un nākamās nedēļas sākumā no Atlantijas okeāna pāri Eiropas ziemeļu daļai turpinās virzīties cikloni, kas nesīs daudz mākoņu un nokrišņu, tāpēc Latvijā saglabāsies atkusnis, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

No rietumiem Latvijā turpinās ieplūst siltās gaisa masas - pārsvarā saglabāsies pozitīvas gaisa temperatūras, vien atsevišķās naktīs valsts centrālajā un austrumu daļā, debesīm brīžiem skaidrojoties, termometra stabiņš var noslīdēt mazliet zem 0 grādu atzīmes.

Saglabāsies mēreni stiprs līdz stiprs rietumu puses vējš, brāzmās bieži sasniedzot 15-19 m/s, savukārt piekrastē pat 20-22 m/s.

Gaidāms, ka nākamās nedēļas vidū ciklonu aktivitāte mazināsies un uz dažām dienām Latvijā iegriezīsies gaisa plūsma no ziemeļiem. Vēji pierims un pastāv varbūtība, ka nedēļas otrajā pusē atkal piesals, prognozē sinoptiķi.

Valsts austrumos sals gaidāms ne tikai nakts laikā, bet pieturēsies arī dienā. Nokrišņi šajās dienās gaidāmi mazāk, galvenokārt kā slapjš sniegs un sniegs, līdz ar to atkal sāks veidoties sniega sega.

Šādos mainīgos laikapstākļos ceļi bieži būs slideni. Brīvdienās un nākamās nedēļas sākumā braukšanas apstākļus vietām apgrūtinās migla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!