Foto: F64

Atvasara, kas Latvijā gaidāma šajā nedēļas nogalē, turpināsies arī nākamnedēļ, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Tuvākajās dienās virs Krievijas rietumu daļas nostiprināsies plašs augsta spiediena apgabals, kas noteiks laika apstākļus arī pie mums, līdz ar to pēc ilgstošā lietainā laika beidzot būsim sagaidījuši sauso un saulaino atvasaru.

Brīvdienās mākoņu būs maz un gaisa temperatūra dienas laikā paaugstināsies līdz +16..+21 grādam. Naktīs, saglabājoties skaidram laikam, daudzviet gaisa temperatūra pazemināsies līdz +5..+8 grādiem, atsevišķos rajonos naktī un no rīta var veidoties migla.

Arī nākamajā nedēļā virs Latvijas teritorijas saglabāsies anticiklona ietekme, līdz ar to būtiskas laika apstākļu izmaiņas nav gaidāmas. Laiks būs sauss un lielākoties saulains, gaisa temperatūra pēcpusdienās paaugstināsies līdz +15..+20 grādiem. Savukārt naktis un rīti būs dzestri, gaiss atdzisīs līdz +4..+7 grādiem.

Saskaņā ar "Global Forecast System" prognozi nākamās nedēļas nogalē, ja saglabāsies skaidrs laiks, gaisa temperatūra saullēktā Austrumlatvijā var noslīdēt līdz nulles atzīmei. Iespējama arī debesu pārklāšanās ar rudenim raksturīgo pelēko mākoņu segu - šādā gadījumā naktis un rīti būs mazāk dzestri, bet dienas kļūs drēgnākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!