Foto: LETA
Augusts bijis siltāks par normu un arī saules spīdēšanas biežums bijis lielāks par ikgadējo normu, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Augustā vidējā gaisa temperatūra bija plus 17,9 grādi, kas ir 1,7 grādus siltāk par ilggadīgo normu. Aizvadītajā mēnesī bija septiņas dienas, kad kādā no meteoroloģisko novērojumu stacijām pārspēts maksimālās gaisa temperatūras rekords. Mēneša sākumā - 8.augustā reģistrēta vasaras augstākā gaisa temperatūra - Piedrujas novērojumu stacijā fiksēti plus 35,1 grāds. Vienlaikus vasaras pēdējā mēnesī ir reģistrēti zemākās temperatūras rekordi - viszemākā gaisa temperatūra bija 13.augustā, kad Sīļu stacijā termometra stabiņš noslīdēja līdz plus 1 grāda atzīmei.

Augusts bija saulaināks, nekā ierasts - kopējais saules spīdēšanas ilgums bija 340 stundas, kas ir 138% no normas.

Aizvadītais mēnesis arī bija krietni sausāks, nekā augustam jābūt - nokrišņu summa bija 21,4 milimetri, kas ir tikai 27% no normas. Katrā mēneša dekādē bija vismaz divas dienas, kad vismaz kaut kur Latvijā lietu pavadīja arī pērkona negaiss. Kursa netika fiksēta nevienā no novērojumu stacijām.

Vidējais vēja ātrums bijis 2,9 metri sekundē, kas ir par 1,4 metriem sekundē mazāks par normu. Stiprākais vējš reģistrēts 12.augustā Alūksnē - 18 metri sekundē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!