Otrdienas rītā teju visu Latgali un lielu daļu Vidzemes klāj sniegs, neliela sniega kārta ir arī vietām Sēlijā, liecina meteoroloģiskā informācija un dati no uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi".

Tā ir pirmā sniega sega Latvijā 2016.-2017. gada aukstajā sezonā. Braukšanas apstākļi valstī kopumā apmierinoši, ceļi pārsvarā mitri vai slapji, vietām Vidzemē un Latgalē tie ir slideni, autoceļu uzturētāji veic sniegoto posmu kaisīšanu ar pretslīdes materiāliem. Visvairāk jāuzmanās, braucot pa reģionālajiem un vietējiem ceļiem.

Gaisa temperatūra -1..+2 grādi, Kurzemes piekrastē vietām +3..+4 grādi. Pūš mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš. Vēlā pirmdienas vakarā Kolkā tā ātrums brāzmās sasniedza 20 metrus sekundē.

Visā Latvijā apmākušās debesis, nelieli nokrišņi turpinās galvenokārt valsts austrumu pusē, un no dienvidiem tuvojas stiprāki nokrišņi.

Rīgā apmācies laiks un neliels lietus, gaisa temperatūra +1..+2 grādi, austrumu vējš pūš ar ātrumu 4-9 metri sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijā bija +4..+6 grādi.

24. oktobra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +27..+30 grādu daudzviet Vidusjūras piekrastē un salās. Zemākā gaisa temperatūra otrdienas rītā -7 grādi dažviet Skandināvijā un -10 grādi Krievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!