Foto: DELFI.ee
Naktī uz ceturtdienu Latviju no ziemeļrietumiem sāks šķērsot plaša nokrišņu zona - lietus, atkala un sniegs.

Ceturtdien no rīta un dienā daudzviet valsts centrālajā un austrumu daļā spēcīgi snigs, sniega sega kļūs par 5-9 centimetriem biezāka, brīdina sinoptiķi.

Debesis klās bieza mākoņu sega, dienā Kurzemē tā kļūs plānāka, bet dažviet veidosies migla. Pēcpusdienā Kurzemē vairs nav gaidāmi būtiski nokrišņi, vietām turpinās smidzināt lietus.

Naktī piekrastē dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 12-17 metriem sekundē, pārējā valstī vējš pūtīs mēreni. Dienā Kurzemē, ceturtdienas vakarā arī valsts centrālajos novados vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem.

Gaisa temperatūra naktī +1..-3 grādi, valsts austrumos līdz -6 grādiem, bet Kurzemes rietumkrastā termometra stabiņš pakāpsies līdz +4..+6 grādiem. Dienā valsts austrumos saglabāsies neliels sals.

Ceturtdien Rīgā nakts otrajā pusē un dienā gaidāmi nokrišņi, tostarp stiprs sniegs, naktī un no rīta iespējama atkala jeb sasalstošs lietus. Mērenu dienvidu vēju ceturtdienas pievakarē nomainīs ziemeļrietumu vējš, gaisa temperatūra tad paaugstināsies līdz +3 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!