Foto: afoto8
Sestdien un svētdien Latviju šķērsos jaunas nokrišņu zonas, saglabāsies brāzmains vējš, prognozē "Global Forecast System".

Piektdien no dienvidaustrumiem pār Latviju virzās lietus, un naktī uz sestdienu daudzviet turpinās līņāt. Sestdienas rītā Latgali sasniegs jauni lietus mākoņi, kas dienas gaitā virzīsies pāri visai valstij. Arī svētdien Latviju no dienvidaustrumiem šķērsos lietus zona, kas galvenokārt skars valsts dienvidu un rietumu daļu.

Līdz ar to arī sestdien un svētdien gaidāms apmācies laiks, naktī uz svētdienu tas brīžiem skaidrosies. Ziemeļaustrumu vējš brāzmās no jauna pastiprināsies līdz 9-14 metriem sekundē, Ziemeļkurzemes piekrastē līdz 15-18 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra sestdien naktī un dienā būs +5..+9 grādi, svētdienas naktī vietām kļūs par kādu grādu vēsāk, dienā – siltāk.

Sagaidāms, ka nākamnedēļ Latvijā nonāks anticiklona centrālā daļa un vējš norims. Mākoņiem izklīstot, gaisa temperatūra dažās naktīs var noslīdēt līdz -5 grādiem, vietām sabiezēs migla. Dienas vidū gaisa temperatūra būs līdzīga kā šonedēļ, lēnā vēja dēļ laiks var šķist siltāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!