Foto: Publicitātes foto
Pēc aizvadītajām drēgnajām un lietainajām dienām, brīvdienās laiks ievērojami uzlabosies, liecina jaunākā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Nedēļas izskaņā virs Ukrainas pastiprināsies augsta spiediena apgabals, un tā ietekme būs jūtama arī Latvijā. Lietus gaidāms vairs tikai atsevišķos rajonos un tas būs ar īslaicīgu raksturu.

Jau, sākot ar piektdienu, biežāk uzspīdēs saule un, ieplūstot siltākai gaisa masai, katru dienu kļūs par pāris grādiem siltāks. Piektdien gaiss iesils līdz +19...+23 grādiem, bet jau svētdien gaisa temperatūra lielākajā teritorijas daļā paaugstināsies līdz +22...+27 grādiem, un vienīgi Kurzemē līča piekrastē, pūšot austrumu, dienvidaustrumu vējam, būs nedaudz vēsāks.

Arī vējš pakāpeniski pierims - piektdien vēl pūtīs mērens dienvidaustrumu, dienvidu, jūras piekrastē brāzmās līdz 13 m/s, bet brīvdienās vējš pierims līdz lēnam, un tāds tas saglabāsies līdz pat nākamās darba nedēļas beigām.

Ilgstoši sauss periods gan šobrīd nav gaidāms, jo jau svētdienas vakarā Latvijas teritoriju sasniegs jauna mākoņu un nokrišņu zona, Kurzemē atnesot īslaicīgu lietu, iespējams, arī pērkona negaisu. Darba nedēļas sākumā šī nokrišņu zona turpinās virzīties pāri Latvijas teritorijai austrumu virzienā, līdz ar to visos reģionos pa laikam līs, dažviet ducinās arī pērkons.

Aiz aukstās atmosfēras frontes atkal ieplūdīs nedaudz vēsāks gaiss, līdz ar to arī gaisa temperatūra dienas laikā pieturēsies vidēji +19...+24 grādu robežās, bet naktīs temperatūra būs lielākoties +12...+16 grādu robežās.

Šobrīd pastāv divi kardināli pretēji laika apstākļu attīstības scenāriji par nākamās nedēļas otro pusi - pēc jaunākajiem Global Forecasting System (GFS) datiem mūsu reģionā saglabāsies anticiklona ietekme un vasarīgi silts laiks, turpretim jaunākais European Centre for Medium-Range Weather Forecasts (ECMWF) modeļa aprēķins prognozē plašu ciklonu virs Somijas ar ievērojami mitrāku un aukstāku gaisu, norāda sinoptiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!