Foto: LETA
Maija pēdējās dienās Latvijā brīžiem līs un pūtīs spēcīgs vējš, iespējamas postošas vēja brāzmas. Jūnija sākumā gaiss sakarsīs līdz +28 grādiem, prognozē "Global Forecast System".

Naktī uz sestdienu vietām būs salna, dienā gaiss sasils līdz +19..+22 grādiem, vēsāk būs daļā Kurzemes. Lietus galvenokārt gaidāms pēcpusdienā un vakarā, sākot no valsts dienvidrietumiem. Saulainākā diena būs Austrumlatvijā.

Sestdien valsts rietumu un centrālajā daļā dienvidaustrumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 10-15 metriem sekundē. Pēcpusdienā vai vakarā valsti no dienvidrietumiem šķērsos fronte, kas var atnest negaisu un ļoti stipras vēja brāzmas; vējam iegriežoties no dienvidrietumiem, gaisa temperatūra strauji pazemināsies.

Svētdien saule mīsies ar mākoņiem, pūtīs visai spēcīgs dienvidrietumu vējš. Lielākie gubu mākoņi nesīs īslaicīgu lietu, vietām arī krusu un pērkonu, un šo mākoņu ietekmē vēja ātrums brāzmās lokāli var sasniegt 18-22 metrus sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien būs tikai +12..+17, Latgalē +18 grādu.

Pirmdien pēc dzestras nakts saule gaisu sasildīs līdz +19..+24 grādiem, pūtīs brāzmains dienvidu vējš. Saskaņā ar pašreizējo prognozi otrdien un trešdien gaisa temperatūra pakāpsies līdz +24..+28 grādiem, vietām gaidāms pērkona negaiss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!