Foto: DELFI Reporter
Tuvākajās dienās Latvijā pastiprināsies anticiklona ietekme, tādēļ nokrišņi mitēsies un debesis biežāk skaidrosies. Sestdien vēl gaidāms lietus, bet svētdiena un nākamā nedēļa paies bez būtiskiem nokrišņiem, prognozē "Global Forecast System".

Mākoņi traucēs vērot ziemeļblāzmu, kas tiek prognozēta galvenokārt piektdien un sestdien. Trešdienas vakarā uz Saules notika spēcīgs uzliesmojums, un tā radītais elektronu un protonu mākonis, sasniedzot Zemi, visticamāk, izraisīs magnētisko vētru un polārblāzmu. Ziemeļblāzma Latvijā iespējama arī naktī uz svētdienu, kad gaidāms mazāks mākoņu daudzums.

Sestdien saglabāsies daudz mākoņu, vietām līs, iespējamas lietusgāzes. Naktī un no rīta vietām būs migla. Pūtīs lēns ziemeļaustrumu vējš. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +11..+15 grādiem, dienā tā pakāpsies līdz +17..+22 grādiem.

Svētdien būtiski nokrišņi vairs nav gaidāmi, laiks kļūs saulaināks, it īpaši valsts ziemeļaustrumu daļā, kur naktī zem skaidrām debesīm gaiss atdzisīs līdz +6 grādiem. Dienā gaiss iesils līdz +17..+21 grādiem.

Nākamnedēļ tiek prognozēts pārsvarā sauss un bieži saulains laiks. Gaisa temperatūra pazemināsies, un vietām - galvenokārt Vidzemē un Latgalē - gaidāmas salnas. Dienas laikā gaiss iesils līdz +14..+19 grādiem. Vējš galvenokārt pūtīs no austrumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!