Tuvākajā diennaktī būtiskas laika apstākļu izmaiņas nav gaidāmas, jo būs apmākušās debesis un pa laikam arī līs, bet brīvdienās un nākamās nedēļas sākumā jau piesals, prognozē sinoptiķi.

Sestdien nokrišņu būs mazāk - pamatā lietus, bet vietām iespējams arī slapjš sniegs un tie gaidāmi galvenokārt valsts centrālajos un austrumu rajonos.

Vējš iegriezīsies no ziemeļu puses un, pāri līcim nesot vēsākas gaisa masas, veicinās gubu-lietus mākoņu veidošanos un nokrišņus šajās teritorijās, tomēr starp nokrišņu mākoņiem uzspīdēs arī saule.

Savukārt svētdiena un nākamās nedēļas sākums jau teritorijas lielākajā daļā aizritēs bez nokrišņiem un uz dažām dienām mainīsies gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā – jau minēto ziemeļu puses vēju iespaidā mūsu reģionā ieplūdīs vēsākas gaisa masas, līdz ar to naktīs jau teritorijas lielākajā daļā piesals, temperatūrai pazeminoties vismaz līdz 0...-5 grādiem, savukārt dienas nebūs siltākas par 0...+4 grādiem, bet svētdien un pirmdien austrumu rajonos pat dienas laikā pieturēsies neliels sals.

Tomēr vēl aizvien nevarēs runāt par stabilu ziemas laika apstākļu iestāšanos pat Latvijas austrumu rajonos, jo jau nākamās nedēļas vidū plaši cikloni no Atlantijas okeāna atkal virzīsies uz austrumiem pāri Eiropas ziemeļu rajoniem, un mūsu reģionā atjaunosies līdz šim valdījusī rietumu-austrumu gaisa masu plūsma, norāda sinoptiķi.

Sev līdzi tā nesīs gan brāzmainus rietumu puses vējus, gan arī siltumu un lietu. Sākumā valsts austrumu rajonos vēl gaidāms sniegs un slapjš sniegs, iespējama pat īslaicīgas nelielas sniega segas izveidošanās, taču tam sekos lietus un sniegs ātri vien kusīs.

Šādos mainīgos laika apstākļos īpaši uzmanīgiem jābūt autovadītājiem – braukšanas apstākļus apgrūtinās gan nokrišņi, gan arī uz ceļiem bieži veidosies apledojums, sevišķi nakts un rīta stundās, atsevišķos posmos iespējama arī migla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!