Foto: PantherMedia/Scanpix
Jau sestdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +28 grādiem, turpmākās dienas būs vēl par dažiem grādiem karstākas, prognozē sinoptiķi.

Kopumā gaidāms sauss un saulains laiks. Sauli dažbrīd aizsegs mākoņi, un dažās dienās vietām gaidāms arī īslaicīgs lietus un pērkona negaiss.

Naktī uz sestdienu gaisa temperatūra pazemināsies līdz +7..+13 grādiem un vietām veidosies migla. Pēcpusdienā gaiss sasils līdz +24..+28 grādiem, nedaudz vēsāks laiks saglabāsies Rīgas jūras līča piekrastē. Pūtīs lēns vējš un spīdēs saule, vairāk mākoņu būs valsts austrumu daļā.

Svētdien vietām iespējams īslaicīgs lietus, mākoņi daļēji aizklās debesis, pūtīs lēns dienvidaustrumu vējš. Naktī gaiss atdzisīs līdz +10..+17 grādiem, dienas gaitā saule gaisu sakarsēs līdz +27..+30 grādiem, nedaudz zemāka gaisa temperatūra būs vietām piekrastē.

Saskaņā ar "Global Forecast System" prognozi pirmdien un otrdien, 7.-8.jūlijā, gaisa temperatūra Kurzemē un Zemgalē var sasniegt +32 grādus, vietām gaidāms pērkona negaiss. Turpmākajās dienās gaisa temperatūra par 1-2 grādiem pazemināsies, saglabāsies pārsvarā saulains un karsts laiks, pūtīs lēns līdz mērens austrumu vējš.
Saules ultravioletā radiācija būs augsta, tādēļ jāievēro piesardzība, dienas vidū atrodoties saulē.

Ūdens temperatūra Latvijas lielākajās upēs un ezeros piektdien ir +15..+19 grādu, jūras piekrastē +13..+16 grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Tuvākajās dienās ūdens temperatūra paaugstināsies par vairākiem grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!