Foto: Shutterstock
Ceturtdien Latvijā sāks ieplūst silts gaiss no dienvidiem, bet sestdien un svētdien pār valsti stiepsies atmosfēras fronte, prognozē "Global Forecast System".

Ceturtdien spīdēs saule un pēc vēsas nakts gaiss iesils līdz +22..+27 grādiem. Piektdien vietām iespējams īslaicīgs lietus, dienas otrajā pusē valsts rietumu un centrālajā daļā - pērkona lietusgāzes. Gaisa temperatūra piektdien var sasniegt +24..+29 grādus.

Piektdienas vakarā un naktī uz sestdien vietām līs stipri, negaiss var izraisīt arī lielu vēju. Prognozes par nokrišņu daudzumu sestdien un svētdien ir atšķirīgas, vismaz daļā valsts debesis būs apmākušās. Atmosfēras frontes novietojums ietekmēs arī gaisa temperatūru - zem bieziem lietus mākoņiem iespējams rudenīgi drēgns laiks, bet valsts austrumu pierobežā var saglabāties tveice.

Iespējams, svētdiena būs nedēļas lietainākā un vēsākā diena.

Ilgtermiņa prognozes rāda, ka septembrī būs lielākas izredzes sagaidīt sausu un saulainu laiku nekā citos gados. Nokrišņu daudzums rudens pirmajā pusē valstī kopumā prognozēts mazāks par normu, lai gan no jūras nākoši mākoņi vietām atnesīs stipru lietu, un gaisa temperatūra gaidāma augstāka nekā ierasts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!