Foto: LETA

Agrā ceturtdienas rītā gaisa temperatūra praktiski visā Latvijā noslīdējusi zem -10 grādu atzīmes, vietām Latgalē un Vidzemē sasniedzot -17 grādu, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Apes apkaimē, kā arī LVĢMC Daugavpils un Zosēnu meteostacijā. Liels aukstums skāris arī Kurzemi un Zemgali, kur gaisa temperatūra dažviet pazeminājusies līdz -14 grādiem.

Visā Latvijā ir skaidrs laiks un bezvējš vai lēns vējš. Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir apmierinoši, brauktuves - sausas.

Rīgā skaidras debesis un bezvējš. Gaisa temperatūra sešos rītā no -6..-8 grādiem pilsētas centrā līdz -11..-13 grādiem Pierīgā.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -0,2 grādiem Ainažos līdz +5,9 grādiem Stendē, pārējā Eiropā - no -15 grādiem Krievijas ziemeļos līdz +25 grādiem Spānijas austrumu piekrastē.

Zemākā gaisa temperatūra Eiropā ceturtdienas rītā ir -25..-27 grādi Arhangeļskas apkaimē, Krievijas ziemeļos, un kalnos Norvēģijas dienvidos. Daudzviet Eiropā pārspēts 28.marta aukstuma rekords.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!