Foto: LETA
Otrdien un trešdien atsevišķās vietās Latvijā vēl gaidāmi jauni maksimālās gaisa temperatūras rekordi, savukārt brīvdienās laika apstākļi krasi mainīsies, prognozē sinoptiķi.

Laika apstākļu izmaiņas gaidāmas no piektdienas, kad lēnos austrumu, dienvidaustrumu puses vējus nomainīs ziemeļu puses vējš, kas pieņemsies spēkā un uz Latviju nesīs ievērojami vēsākas gaisa masas.

Brīvdienās un nākamās nedēļas sākumā naktīs sals gaidāms visā Latvijā, turklāt iespējams, ka termometra stabiņš sasniegs pat -10 grādu atzīmi, arī dienas laikā valsts austrumos termometra stabiņš pat nepakāpties virs 0 grādu atzīmes, bet rietumu rajonos gaiss iesils vien līdz +1...+3 grādiem.

Ievērojami pazemināsies arī atmosfēras spiediens, un gaidāmi nokrišņi – šādos apstākļos tas lielākoties būs slapjš sniegs un sniegs, un zemes virsmu dažviet atkal klās īslaicīga sniega sega.

Marta trešās dekādes vidū un beigās Latvijā pamatā valdīs nepastāvīgi laika apstākļi, bieži gaidāmi nokrišņi, aizvien vēl būs iespējams arī slapjš sniegs. Valdošie būs brāzmaini rietumu puses vēji, tomēr tik vēsi laika apstākļi kā šīs dekādes sākumā nesaglabāsies, lai arī šobrīd jāsecina, ka līdz +10 grādu atzīmei dienas laikā gaiss varētu arī neiesilt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!