Foto: DELFI
Februāris kopumā būs ar Latvijas klimatam atbilstošiem laikapstākļiem, laikā no 10. līdz 24.februārim iespējams aukstuma periods, kad atsevišķās vietās gaisa temperatūra zem skaidrām debesīm naktīs var noslīdēt līdz -25 grādiem vai nedaudz zemāk, prognozē dabas vērotājs Vilis Bukšs.

Puteņu mēneša sākumā un beigās Bukšs prognozē mainīgus laikapstākļus, kad siltākām dienām strauji sekos sala dienas. Februāra beigās varētu palielināties nokrišņu daudzums, gaisa temperatūra pietuvosies nulles atzīmei. Valsts austrumu daļā sniega sega februārī kļūs tikai dziļāka.

Dabas vērotājs skaidro, ka ticējumi par gaidāmo laiku sveču mēnesī ir visai pretrunīgi, tomēr vairums zīmju norāda uz to, ka bargs un ilgstošs aukstums izpaliks un februāris varētu līdzināties iepriekšējiem diviem ziemas mēnešiem.

Saskaņā ar ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes datormodeļa "Global Forecast System" prognozēm tuvākajās divās nedēļās gaisa temperatūra Latvijā būs +2..-12 grādu robežās, brīžiem gaidāms sniegs un slapjš sniegs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!