Foto: DELFI
Jau trešdien laika apstākļi mainīsies, jo spēcīgais anticiklons atkāpsies uz dienvidaustrumiem, atmosfēras spiediens pazemināsies, prognozē sinoptiķi.

No rietumiem Latviju šķērsos mākoņu un nokrišņu zona, nesot nelielu sniegu un slapju sniegu, kas pāries pat lietū, jo dienas laikā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +1...+6 grādiem. Austrumu puses vējus nomainīs rietumu puses vēji, kas piekrastē brāzmās sasniegs pat 15-18 m/s.

Arī turpmāk šīs nedēļas laikā, kā arī nākamajā nedēļā Latvijā saglabāsies tā sauktā rietumu gaisa masu plūsma – no rietumu puses teritoriju šķērsos nokrišņu zonas.

Šonedēļ nokrišņu intensitāte nebūs liela, bet jaunnedēļ, kad ciklonu aktivitāte virs Ziemeļeiropas palielināsies, arī nokrišņu būs vairāk. Pastāv varbūtība, ka rietumu puses vēji brāzmās sasniegs vētras spēku.

Bet gaisa temperatūra svārstīsies ap nulli – naktīs bieži piesals, sevišķi valsts austrumu rajonos, bet dienas laikā gaisa temperatūra visā teritorijā paaugstināsies virs nulles, sasniedzot +3...+5 grādus.

Uz ceļiem šādos apstākļos aizvien bieži veidosies apledojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!