Foto: LETA
Nākamās nedēļas pirmajā pusē Latvijai no rietumiem tuvosies jauna mākoņu un nokrišņu zona, kas teritoriju šķērsos otrdien, atnesot gan sniegu un slapju sniegu, gan arī nelielu lietu, gaidāms arī apledojums, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Pastiprināsies dienvidu puses vējš. Austrumu rajonos sals pieturēsies ne vien nakts laikā, bet arī dienā, bet valsts rietumu rajonos zem 0 grādu atzīmes termometra stabiņš nenoslīdēs.

No nedēļas vidus virs Latvijas atkal pastiprināsies anticiklona ietekme - būtiski nokrišņi nav gaidāmi, pūtīs galvenokārt lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš, kas brīvdienās pakāpeniski pastiprināsies.

Gaiss gan kļūs vēsāks - naktīs sals gaidāms gandrīz visā Latvijā, novembra pēdējās naktīs sasniedzot pat -5...-10 grādus, bet dienas laikā vien rietumu rajonos temperatūra paaugstināsies līdz 0...+3 grādiem, citviet pieturēsies neliels sals - uz dažām dienām nostiprināsies ziemas laika apstākļi.

Novembra trešā dekāde iesākusies ar ziemas laika apstākļiem - aizvadītajā diennaktī intensīvi sniga, Zemgalē un Vidzemē sniega segas biezums vietām sasniedza pat 5-7 cm, savukārt valsts austrumu rajonos veidojās arī apledojums - lietus lija, tomēr gaisa temperatūra pieturējās zem 0 grādu atzīmes.

Naktī uz svētdienu piesals teritorijas lielākajā daļā, bet dienā gaisa temperatūra gaidāma 0...+5 grādus robežās, veidosies arī migla, dažviet nedaudz līs. Valsts rietumu un centrālajos rajonos esošā sniega sega turpinās kust.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!