Foto: LETA
Laika apstākļus pirms svētkiem un arī Ziemassvētkos noteikts ciklonu darbība, līdz ar to gaidāms mākoņains, nokrišņiem bagāts un vējains laiks, tomēr pakāpeniski ienāks ziemas laika apstākļi, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

Jau naktī uz piektdienu Latviju sasniegs plaša nokrišņu zona, tādēļ gan naktī, gan dienā teritorijas lielākajā daļā gaidāms lietus un slapjš sniegs.

Piekrastes rajonos pūtīs brāzmains dienvidrietumu, rietumu vējš, kas veicinās siltuma ieplūšanu - gaisa temperatūra naktī nepazemināsies zem 0 grādu atzīmes, bet dienā tā paaugstināsies pat līdz +8 grādiem, tādējādi pietuvojoties absolūtās maksimālās gaisa temperatūra rekordam.

Brīvdienās ieplūdīs aukstāks gaiss, bet, saglabājoties biezai mākoņu segai, gaisa temperatūra būtiski nepazemināsies, un pa laikam vēl gaidāmi nelieli nokrišņi.

Pirmdien Latviju sasniegs nākamā plašā mākoņu un nokrišņu zona, kas nesīs gan lietu, gan slapju sniegu, austrumos arī sniegu. Veidosies apledojums un slapja sniega nogulums. Tāpat kā brīvdienās, arī nedēļas sākumā piekrastes rajonos dienvidrietumu, rietumu vējš brāzmās saglabāsies virs 15 m/s.

Arī svētku dienās laika apstākļi nelutinās - pa laikam gaidāmi dažāda veida nokrišņi. Pastāv augsta varbūtība, ka šajās dienās snigs, un zemi pārklās sniega sega. Pastiprināsies rietumu puses vējš, kas Ziemassvētku laikā daudzviet brāzmās var sasniegt 17-22 m/s, bet piekrastē pat 25 m/s.

Svētku izskaņā pakāpeniski nostiprināsies sals, līdz ar to sniega sega, kas būs izveidojusies, tiks strauji nekusīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!