Foto: LETA
Otrdien Jelgavā pārspēts līdzšinējais 10. maija maksimālās gaisa temperatūras rekords un gaiss iesilis līdz +27,4 grādiem pēc Celsija skalas, liecina Latvijas Valsts vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Iepriekšējais gaisa temperatūras rekords Jelgavā tika uzstādīts 1981. gadā, kad bija +26,5 grādus silts.

Jau vēstīts, ka sinoptiķi otrdienai Latvijā prognozēja karstu laiku, solot, ka valsts dienvidu rajonos tiks sasniegta pat plus 27 grādu atzīme. Vietām tika prognozēts arī īslaicīgs lietus un pērkona negaiss.

Taču, mazinoties anticiklona ietekmei, jau nedēļas vidū, trešdien, gaisa temperatūra nedaudz pazemināsies, palielināsies mākoņu daudzums, kā arī vietām līs lietus un ducinās pērkons.

Savukārt ceturtdien Baltijas jūras reģionu sasniegs ciklons, kā ietekmē gandrīz katru dienu būs gaidāms lietus. Pastāv arī iespējamība, ka nokrišņi būs stipri. Līdz ar ciklona darbību pastiprināsies vēja ātrums, kas brāzmās var sasniegt 15-17 metrus sekundē.

Nedēļas nogalē naktīs gaisa temperatūra būs plus 9, plus 14 grādu robežās, sestdien un svētdien dienas laikā nebūs siltāks par plus 15, plus 20 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!