Karstums Latvijas teritorijā šonedēļ neatgriezīsies, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Nedēļas sākums bija mākoņains un lietains, tomēr pirmdiena bija lietainākā un vēsākā šīs nedēļas diena. Turpmāk atmosfēras spiediens paaugstināsies, un nokrišņi nedēļas gaitā jau būs galvenokārt ar īslaicīgu raksturu, kā arī novēroti tiks tikai atsevišķos rajonos, izņemot nakti uz trešdienu, kad īslaicīgi līs gandrīz visā Latvijā.

Ja pirmdien maksimālā gaisa temperatūra bija līdz plus 18 grādiem, tad turpmākajās dienās gaiss būs par pieciem līdz sešiem grādiem siltāks, Latvijas dienvidu rajonos iesilstot līdz plus 23, plus 24 grādiem.

Siltākā diena šonedēļ būs ceturtdiena. Tomēr ļoti siltu vai pat karstu gaisa masu ieplūšana mūsu reģionā šonedēļ nav gaidāma, tās vēl aizvien atradīsies dienvidos, dienvidaustrumos no Latvijas teritorijas. Lai arī Latvijā pūtīs tikai lēni līdz mēreni rietumu puses vēji, tie šīm gaisa masām neļaus virzīties uz ziemeļiem.

Pašreizējā informācija liecina, ka būtiskas izmaiņas laika apstākļu raksturā nav gaidāmas arī jūlija pēdējā nedēļā, līdz ar to var teikt, ka 2015.gada jūlijs Latvijā būs atnesis tikai trīs vasarīgi karstas dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!