Foto: LETA
Trešdien Latgalē ūdens temperatūra Daugavā sasniegusi plus 28,4 grādu atzīmi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumi.

Šāda temperatūra fiksēta Piedrujas novērojumu stacijā.

Krāslavas novērojumu stacijā pēcpusdienā ūdens sasilis līdz plus 26,1 grādam, Daugavpilī tas ir plus 26,2 grādus silts. Arī Jēkabpils novērojumu stacijā fiksēta augsta ūdens temperatūra - plus 25,8 grādi.

Aiviekstē pie Lubānas ūdens temperatūra ir sasniegusi plus 24,8 grādu atzīmi, Rēzeknes upē pie Griškāniem ūdens ir plus 24,4 grādus silts.

Vidzemes upēs augstākā gaisa temperatūra ir nedaudz virs plus 22 grādiem, citviet tā ir zemāka. Piemēram, Gaujā pie Carnikavas ir plus 22,8 grādi, Amatā ir plus 20.4 grādi, bet Gaujā pie Velēnas - plus 19,6 grādi.

Zemgales upēs ūdens temperatūra daudzviet ir ap plus 25 grādiem, tomēr ir upes, kur tā ir ap plus 20 grādiem, piemēram, Tērvetē ir plus 20,5 grādus silts ūdens. Arī Kurzemes upēs ūdens temperatūra svārstās no plus 20 līdz plus 25 grādiem, piemēram, Ventā tā ir ap plus 23, plus 24 grādiem, bet Abavā krietni zemāka - plus 18 grādi.

Ezeros ūdens temperatūra ir plus 20, plus 23 grādu robežās.

Līdzīga ūdens temperatūra saglabāsies arī rīt, 13.augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!