Foto: LETA
Otrdienas pēcpusdienā Latvijā izveidojušies vairāki negaisa mākoņi, kas nes ļoti stipras lietusgāzes, iespējamas arī spēcīgas vēja brāzmas un krusa.

Divos dienā vairāk pērkona lietusgāžu bija Saldus novadā un Zemgales rietumos. Tās veidojas arī Vidzemē. Lielākais negaisa risks ir Kurzemes austrumos, Zemgalē un Vidzemē, tai skaitā Rīgā. Atsevišķās vietās iespējamas vēja brāzmas ap 20 metriem sekundē un nokrišņu daudzums virs 30 milimetriem.



Arī naktī uz trešdienu vietām Latvijā gaidāmas pērkona lietusgāzes. Trešdien dienā īslaicīgs lietus un pērkona negaiss tiek prognozēts tikai vietām Kurzemē un Vidzemē, valstī kopumā būs visai saulains laiks, gaisa mitrums samazināsies.

Galvenokārt pūtīs lēns līdz mērens dienvidu vējš. Minimālā gaisa temperatūra naktī būs +15..+21 grāds, dienā gaiss sakarsīs līdz +28..+33 grādiem.

Rīgā otrdien gaidāmas pērkona lietusgāzes, iespējams ļoti stiprs lietus un vēja brāzmas, kā arī krusa, var applūst ielas. Naktī uz trešdienu iespējams īslaicīgs lietus un pērkons, dienā nokrišņu varbūtība samazināsies. Gaisa temperatūra naktī aptuveni +20 grādu; trešdienas pēcpusdienā gaidāms karstums līdz +32 grādiem, pūtīs lēns līdz mērens dienvidu vējš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!