Foto: LETA
Pēdējās diennaktīs Latvijas upēs nav novērotas krasas ūdens līmeņa svārstības, pārsvarā turpinās ūdens atkāpšanās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Daugavā kopš 17.-18. marta turpinās lēna ūdens līmeņa pazemināšanās. Straujāk ūdens atkāpies Lielupē – pie Mežotnes un Staļģenes tas pazeminājies par diviem metriem. Pie Jelgavas un Lielupes lejtecē ūdens līmenis nedaudz svārstās.

Ūdens līmeņa pazemināšanās turpinās Lielupes pietekās. Kopš marta vidū sasniegtā maksimuma ūdens līmenis Svētē pie Ūziņiem krities par 1,7 metriem, Tērvetē pie Bramberģes – par 1,9 metriem, Bērzē pie Līvbērzes – par 2,6 metriem.

Ventā ūdens līmenis ir nemainīgs vai turpina lēnām kristies. Kopš palu maksimuma 14. martā ūdens līmenis pie Kuldīgas pazeminājies par vairāk nekā diviem metriem.

Arī Gaujā, Aiviekstē un citās upēs ūdens līmenis pazeminās vai nedaudz svārstās. Tuvākajās dienās nav gaidāmas lielas izmaiņas.

Jau ziņots, ka atbilstoši hidrologu prognozei plūdu risks, atsākoties ledus iešanai, būs galvenokārt Daugavas un Lielupes krastos. Lielupē palieņu applūšana iespējama visā upes garumā, Daugavā –posmā no Daugavpils līdz Pļaviņām. Sagaidāms, ka pali būs aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!