Eiropas ziemeļaustrumos šobrīd valda aukstas gaisa masas, arī Latvijā pirms svētkiem vēl saglabāsies to ietekme, vienīgi atmosfēras spiediens pakāpeniski paaugstināsies, tādēļ nokrišņi pakāpeniski mitēsies. Savukārt Lieldienās Latvijā kļūs siltāks, prognozē "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs".

Pirmdien un naktī uz otrdienu no ziemeļrietumiem Latviju šķērsos nokrišņu zona, kas nesīs sniegu un slapju sniegu, valsts rietumos arī lietu. Tomēr, uzspīdot saulei, dienvidrietumu rajonos gaisa temperatūra pirmdien dienā paaugstināsies līdz +5...+7 grādiem.

Otrdien dienā nokrišņi gaidāmi vien atsevišķos rajonos, bet trešdiena un ceturtdiena jau aizritēs bez ievērojamiem nokrišņiem, debesis brīžiem arī skaidrosies un uzspīdēs saule, jo laika apstākļus noteiks neliels augsta spiediena atzars. Tomēr naktis šajā periodā vēl būs aukstas – gaiss vietām atdzisīs pat līdz -5...-10 grādiem, tikai naktī uz otrdienu valsts rietumu un centrālajos rajonos temperatūra nepazemināsies zem 0 grādiem, bet viszemākās gaisa temperatūras šajā periodā lielākoties tiks novērotas Vidzemē un Latgalē.

Arī dienas būs vēsas – maksimālā gaisa temperatūra pamatā gaidāma vien +1...+5 grādu robežās.

Svētku dienas iezīmēsies arī ar siltāku pavasara laika apstākļu ienākšanu Latvijā. Pirmajā svētku dienā – Lielajā Piektdienā – nokrišņu arī vēl nebūs, bet diena jau būs par dažiem grādiem siltāka.

Sestdien Latviju no rietumiem gan šķērsos mākoņu un nokrišņu zona, tomēr tā būs tā sauktā siltā atmosfēras fronte, aiz kuras Latvijā sāks ieplūst arī siltākas gaisa masas – naktīs gaisa temperatūra jau varētu pieturēties -3...+3 grādu robežās, bet dienas laikā Pirmajās un Otrajā Lieldienās termometra stabiņš jau varētu uzkāpt virs +10 grādu atzīmes, šajās dienās uzspīdēs arī saule un nelīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!