Foto: DELFI
Atlikušajās marta dienās Latvijā gaidāms lietus, aprīļa sākumā bez lietus būs arī īslaicīgs sniegs un krusa, neizpaliks arī brāzmains vējš, prognozē "Global Forecast System".

Piektdienas vakarā un naktī uz sestdienu vietām Kurzemē stipri līs, sestdien dienā galvenokārt valsts centrālajā daļā gaidāms ilgstošs lietus, būs arī dūmaka. Austrumlatvijā gaisa temperatūra dienā pakāpsies līdz +9..+12 grādiem, citviet būs vēsāk, tostarp pēcpusdienā Rīgā gaiss atdzisīs līdz +4 grādiem.

Arī svētdien daudzviet līs, Vidzemē un Sēlijā ilgstoši. Valsts austrumos no jauna pastiprināsies dienvidaustrumu vējš - brāzmās līdz 13 metriem sekundē. Gaisa temperatūra būs +4..+10 grādu, bet naktī Kurzemē, debesīm skaidrojoties, tā pazemināsies līdz -1 grādam.

Sagaidāms, ka spēcīgāk līs pirmdien, 30.martā. Pūšot brāzmainam dienvidaustrumu vējam, nav gaidāma par +5..+8 grādiem augstāka gaisa temperatūra.

Turpmākajās diennaktīs Latvijā ieplūdīs vēsāks gaiss, palaikam gaidāms lietus, sniegs un krusa. Atbilstoši pašreizējai prognozei Lieldienu brīvdienās īslaicīgi snigs, vietām iespējama stipra snigšana, gaisa temperatūra būs nedaudz zem nulles naktīs un dažus grādus virs nulles dienas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!