Foto: Shutterstock
Nākamā nedēļa sāksies ar atvasaru – gaiss iesils līdz 18 grādiem un nokrišņu nebūs daudz. Savukārt nedēļas otrajā pusē kļūs aukstāks, bet nogalē gaidāms arī ilgstošs lietus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Nedēļas sākumā pāri Skandināvijai virzīsies vairāki cikloni, tostarp tropiskā viesuļvētra "Ofēlija", kas gan līdz tam laikam spēku jau būs zaudējusi. Šie cikloni noteiks laika apstākļus arī Latvijā.
Valsti vairākkārt šķērsos atmosfēras frontes, tādēļ gaidāms neliels lietus. Brīžiem uzspīdēs saule. Dominēs rietumu, dienvidrietumu vēji, kas piekrastē brāzmās sasniegs 15 metrus sekundē. Ieplūdīs siltākas gaisa masas, tādēļ gaiss pirmdien iesils līdz +18 grādiem. Atsevišķās vietās naktī un no rīta veidosies migla.

Nedēļas vidū pastiprināsies augsta spiediena apgabals un vējš pierims. Laiks pamatā būs mākoņains, tomēr brīžiem skaidrosies. Nokrišņu būs maz un tikai atsevišķās vietās. Latvijā ieplūdīs vēsāks gaiss, kas nozīmē, ka naktī gaisa temperatūra pazemināsies līdz +4…+9 grādiem, bet dienā nepārsniegs +8…+13 grādus.

Darba nedēļas izskaņā un brīvdienās atsāksies ciklonu aktivitāte. Latvijai pāri virzīsies plašākas nokrišņu zonas. Liela iespējamība, ka lietus būs ilgstošs un vietām arī stiprs. Tāpat pastiprināsies dienvidu puses vēji, kas valsts lielākajā daļā brāzmās sasniegs 15-17 metrus sekundē. Nedēļas izskaņā dienvidu vējus nomainīs ziemeļu puses vēji, un Latvijā ieplūdīs aukstāks gaiss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!