Naktī uz piektdienu sals Latvijā vēl vairāk pastiprināsies un plašākā teritorijā gaidāms stiprs sals, kad gaisa temperatūra pazemināsies zem -25 grādiem, sasniedzot pat -29 grādus pēc Celsija, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Turpmāk gan sals mazināsies – naktī uz sestdienu vēl valsts austrumos minimālā temperatūra būs -20...-23 grādi, bet naktī uz svētdienu tā nav gaidāma zemāka par -15 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Atkusnis svētdien un pirmdien ir gaidāms, tomēr tas skars ievērojami mazākas teritorijas vien valsts rietumu rajonos, valsts vidienē un austrumos saglabāsies neliels līdz mērens sals.

Tāpat ir ļoti maza varbūtība, ka jaunnedēļ termometra stabiņš atkal noslīdēs zem -20 grādu atzīmes. Tas tādēļ, ka laika apstākļus noteiks ciklonu darbība, tie nesīs nedaudz siltākas gaisa masas, kā arī daudz mākoņu un sniegu, arī vēja pastiprināšanaos.

Iespējams, nedēļas vidū gaidāma pat ilgstoša un intensīva snigšana, pūtīs arī brāzmains vējš – tātad arī putinās, un sniega krājumi uz zemes virsmas ievērojami palielināsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!