Foto: LETA

Naktī uz otrdienu Kurzemes rietumu piekrastē jūras vējš brāzmās pastiprinājās līdz 17-20 metriem sekundē, lielākās brāzmas reģistrētas Liepājā, liecina meteoroloģiskā informācija.

Arī no rīta pūš brāzmains vējš, bet tā ātrums Kurzemē pamazām mazinās. Valsts lielākajā daļā rietumu vēja ātrums brāzmās sasniedz 9-14 metru sekundē.

Gaisa temperatūra +7..+11 grādu, valsts ziemeļaustrumos +5..+6 grādi. Pārsvarā mākoņains laiks, nedaudz īslaicīgi līst, stiprāk līst Vidzemē un Latgalē.

Rīgā mākoņains laiks, gaidāms īslaicīgs lietus. Rietumu vēja ātrums brāzmās palielinājies līdz 12 metriem sekundē, gaisa temperatūra pakāpusies līdz +9 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +6 grādiem Alūksnē līdz +11 grādiem Dienvidkurzemes piekrastē.

9.novembra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +27..+29 grādi vietām Spānijā, Itālijā, Horvātijā, Bosnijā un Hercegovinā, Serbijā un Grieķijā. Zemākā gaisa temperatūra otrdienas rītā -7..-8 grādi vietām Zviedrijas ziemeļos un Islandē, kā arī -25 grādi Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!